top of page

5 skønne naturoplevelser på Bornholm

Ej hvor er Bornholm altså en smuk ø. Så mange naturskønne oplevelser, hvorend øjet kigger hen. Det er derfor også umuligt at skulle vælge de smukkeste steder at besøge, men her er alligevel 5 natursteder, som jeg ville besøge igen næste gang, jeg kommer til Bornholm.

1. Døndalen Vandfald


Et lille vandfald inde i skoven nær byen Rø. For at komme til vandfaldet går man langs de små bakker i skoven. En hyggelig rute med masser af dyreliv, blomster og store træer.

Der er nemme parkeringsforhold for biler og gåturen til vandfaldet er cirka en lille kilometer med gode gåstier, hvis man kan overkomme det let bakkede landskab. Jeg synes, at turen til vandfaldet var lige så hyggelig, som selve vandfaldet.
2. Hammershus


En klassisk turistattraktion, men ikke desto mindre et af de smukkeste syn. Særligt på en solskinsdag og uden for sæson, hvor menneskemængden er til at holde ud. Vi var heldige at have hele vores gåtur rundt om Hammershus for os selv. Så et godt tip kan være at tage afsted til åbningstiden, de fleste så nemlig ud til at komme op ad formiddagen.

Og det er virkelig fedest at kunne få lov at indtage indtrykke i ro og fred og ikke mindst i eget tempo. Jeg kan klart også anbefale at sidde og nyde udsigten over Hammershus ved den tilhørende café efter at have udforske ruinen. Softisen var ikke særlig prangende, men det var udsigten tilgengæld!3. Opalsøen


Opalsøen var en ny destination for mig på trods af, at jeg har været på Bornholm før, men wow en destination! Der var utroligt smukt og gode muligheder for at gå rundt om søen. Derved kunne udsigten nydes helt oppe fra toppen af klipperne, som ses på billedets baggrund.

Der er gode forhold med trapper og gangstier det meste af vejen rundt, og jeg vil klart anbefale at gå imod urets retning, altså at gå til højre fra parkeringspladsen.

Det sidste stykke, hvis man går højre om og imod urets retning var lettere usikkert terræn, stejlt og uden mulighed for at holde fast i noget. Man kan derfor overveje at gå samme vej tilbage, hvis man ikke er så sikker på benene. Det kunne jeg i hvert fald godt overveje næste gang, så kan man se den smukke udsigt to gange og undgå at stå på røven på vej ned.
4.  Dueodde


Smukke, smukke Dueodde Strand. Igen var vi heldige at ramme en solskinsdag, hvor den hvide sandstrand og det blå vand tager sig ekstra godt ud.       Jeg kan anbefale at slå et smut forbi den nærliggende tyske bunker kaldet Kanonstilling G3, hvis man er til lidt historie også. Den er lille, men alligevel interessant at gå rundt om og i.5. Jons Kapel


Jons kapel er en lille grotte, hvor Jon prøvede at gøre Bornholmerne kristne. Der er masser af trapper, men klart turen værd. Grotten er ikke særlig stor, men er tilgengæld udformet af havets bølger gennem tiden. Rimelig cool. For at komme til kapellet er der en lille idyllisk gangsti gennem nogle marker i bedste Morten Korch-film, dernæst et lille skovstykke og til sidst trapper som fører ned til de sten, som man er nødt til at balancere på for at kunne beskue den lille fine grotte.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page