top of page

De bedste råd fra garvede vinterbadere til dig, som overvejer at starte på vinterbadning!

Opdateret: 27. aug. 2021Er du ny vinterbader? Overvejer du at vinterbade? Er du garvet vinterbader, men ikke for garvet til at lære nye tricks? Så er det værd at læse med i dette opslag, hvor gode råd fra adspurgte vinterbadere på min IG-profil og mine egne råd findes. De kommer her i ikke kronlogisk rækkefølge. Forhåbentlig, der er et par råd, som du kan bruge!Generelle gode råd

"Man skal ikke sammenligne sig selv med de garvede vinterbadere. Ingen slags vinterbadning er forkert. " "Man skal lade være med at hoppe ned i vandet, da det kan være farligt." " Ikke være alene ude første gang." " Giv det et skud og kast dig ud i det, hvis du har lysten til at prøve. Også selvom du ikke kan komme med i en vinterbade klub eller gøre brug af sauna - hvis du har lysten så kan du sagtens gøre det alligevel.""Brug hovedet til at tage beslutningen om at gå i vandet. " "Det vigtigste er at tage beslutningen og så holde ved den og gøre det. Det er i hovedet beslutningen tages og ikke med fortrydelses følelsen" "Mit råd er ‘vær 100 % i oplevelsen og nyd det!’ - det er den nemmeste og mest kontante ‘ud af hovedet og ned i kroppen’ øvelse - det er et fantastisk pauserum rent mentalt"

Nøgenbadning "Med eller uden badetøj er okay. Det kan være grænseoverskridende at bade nøgen, men det er klart nemmere at holde varmen i vandet og få varmen efterfølgende, hvis man bader nøgen. Du kan gøre, hvad du selv er komfortabel med."


"Bad helst nøgen, da badetøjet bliver for koldt mod huden."


Vejrtrækning "Hvis man HAR taget beslutningen om at ville prøve, så kan den næste ‘panik-tanke’ være: “åh nej, hvordan mon jeg kommer igennem det?! Bevar roen og træk vejret dybt nede i maven, når du skal I vandet."


"Hyperventilér ikke, når du kommer i vandet, men træk vejret så roligt som muligt, og prøv ikke at spænde for meget. " "Hav styr på åndedrættet. Jeg ånder selv kærlighed ind og ud, når jeg er i vandet."


Årstid / vind og vejr "Start når vejr og vand er varmere, og så fortsætte en gang om ugen, så vandet gradvis bliver koldere." "Hold øje med vejrudsigten: Jeg tror, at det er vigtigt for en ny vinterbader at starte med stille vejr uden store bølger eller meget vind, da det godt kan tage noget af

magien væk fra oplevelsen..."


Hvordan kommer man bedst ud i vandet

"Lad være med at mærke efter med tæerne, du ved at vandet bliver koldt. Når du går ned ad trappen skal beslutningen være taget i hovedet om at fortsætte ned ad trappen, for det er hovedet der er den største forhindring.""Bedst at komme i fra en bro eller en trappe - for ikke at trække "pinen" i for lang tid første gang. For mig har det været sværest at vade ud fra en strand. Det tager lang tid inden, man er langt nok ude til et dyppe sig ordentligt. "

Hvordan holder man varmen

"Og så et jeg altid giver til nybadere, have noget varmt at stå på når du kommer op af vandet." "Jeg har også hjemmesko på mine fødder i vandet for at beskytte så meget som muligt

mod kulden, jeg har også handsker og en hat på. " "Brug evt. et par klipklapper til at stå i på stranden og dyppet. (Evt et par neoprenstøvler.) Om vinteren er det også rart med en hue." "Når man står på stranden og skal i er det en fordel at holde overkroppen varm så længe som muligt. Dvs. først fodtøj og bukser, derefter tøj


af overkroppen." "Jeg elsker at løbe først, så jeg er varm i kroppen. "


"Mit bedste råd er, at afklæde sig fra bund til top, hav styr på åndedrættet. Lad være at dyppe fingerne ned i vandet med det samme, hvis du går ud. Og så blive så længe du kan under vand fra halsen og ned til du mærker, din krop går mere i 'ro'. "


"Invester i en vinterbadekåbe hvis du kan lide det efter et par gange! Og badesko/badestrømper redder mine fødder her i kulden. Jeg går gerne ud 2-3 gange." "Mit bedste råd er at have et lille håndklæde at stå på - så synes jeg slet ikke, det er koldt, når man står og klæder om på fx en mole af cement - det der lille håndklæde redder mine fødder. 

Skrive gerne en kommentar, hvis du har flere gode råd til nye vinterbadere eller hvis nogle af rådene har været gavnlige!


466 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page