top of page

Derfor står jeg op kl 04.50...


Ja, hvorfor i himlens gør jeg egentlig det ganske frivilligt hver morgen? Er det en trend, jeg følger? Er det en slags selvtortur? I er måske nogle, som tænker, hvad pokker jeg har gang i.

Svaret er, at det er en slags egenomsorg. De tidlige morgentimer med en tur i det danske vand er en lille stund, hvor jeg kan lade hovedet slappe af. En måde at vågne stille op til dagen på og prøve bare at være i nuet inden hverdagens mange gøremål skal klares og tages stilling til. For dem er der efterhånden mange af (altså gøremål), og der skal nok nå at komme flere til, jo ældre jeg bliver.


Det er derfor, som et led i at passe bedre på mig selv, at jeg sætter mit vækkeur tidligt og begiver mig på en morgentur. Hvilket jeg ved for en del ville være det rene tortur at skulle stå så tidligt op. Og egentlig var jeg også en af dem, der mente det for kun et par år tilbage. Men nu er det blevet mit frirum. En stund hvor jeg kan bare være, læse frilæsning, tage en svømmetur eller bare lade mig fascinere af moder naturs herligheder.


Det har selvfølgelig en pris at stå så tidligt op. For selvom jeg ville ønske, at jeg kunne nøjes med mindre søvn, så skal der alligevel 8 timers søvn til, at jeg kan føle mig udhvilet. Det betyder, at jeg allerede skal sove lidt i 21. Tidligt. Men et valg og bestemt en prioriteringssag. Det er ikke sådan folk gør flest, men det er med at gøre, hvad der fungerer bedst for en selv. Jeg er blevet klart gladere og mere frisk siden, at jeg startede på at stå tidligt op for at lave ting, som jeg godt kan lide. Det er en god start inden dagen for alvor begynder, og det er skønt at have noget at se frem til, når jeg om aftenen lægger hovedet på puden.

 

Er du morgenmenneske? Sover du hellere længe? Hvordan ville din yndlingsmorgen se ud, hvis du helt selv kunne vælge? Jeg vil elske at læse jeres inputs i kommentarfeltet. 

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page