top of page

En gratis lille ferie i shelter


Om fredagen i Kristi Himmelfartsferien fik jeg færdiggjort min sidste eksamen dette semester. Hurra for det! Og den glædelige begivenhed gjorde også, at vi besluttede os for at tage på en lille cykelferie over weekenden.

Vi pakkede cyklerne med soveposer, liggeunderlag og des lige og så gik turen ellers afsted mod Helsingør på cykel. Jeg har ingen cykelerfaring, når det gælder destinationer, som ligger længere væk end 10 km. Så de 40 km frygtede jeg ville blive noget af en udfordring, men det gik faktisk rigtig fint. Den ene kilometer tog den anden og i det gode selskab og med en vis portion vilje, så ankom vi til ønskede destination ved Snekkersten.

Snekkersten er en lille hyggelig by, som jeg aldrig har hørt om før, men som jeg blev gjort bekendt ved, da vi på Naturstyrelsens hjemmeside kiggede efter et gratis sted at overnatte. I byens skov er der nemlig placeret et shelter, som man kan benytte (hvis det altså ikke er booket).


Shelteret var egentlig booket, og det viste sig at det andet shelter i Snekkersten (uden krav om booking), som vi havde sat kursen efter - slet ikke eksisterede. Vi spurgte undrende mange forbipasserende lokale, som kunne informere, at der aldrig havde ligget et primitivt shelter, der hvor det ellers var markeret på Naturstyrelsens hjemmeside. Mærkeligt og mystisk!

Man kunne dog på det angivelige primitive shelter sted få lov at sætte eget telt op ganske gratis. Stedet havde en lækker udsigt til vand, hvilket havde været lokkende, hvis vi havde været ejere af et telt. Vi måtte derfor søge videre og besluttede at kigge forbi det shelter, hvor der ellers var booket. Vi kunne være heldige, at der var et ledigt hjørne til mig og manden, og at det selvfølgelig ikke ville være til gene for dem, som havde booket det.

Der  var allerede nogen ved shelteret som skulle til at lave aftensmad, da vi kom derhen. De havde heller ikke booket shelteret, fortalte de, så vi blev derfor hængende og kunne som aften skred frem konstatere, at dem som havde booket shelteret aldrig dukkede op. Og dem som lavede aftensmad ved shelteret skulle heller ikke overnatte der, så vi endte faktisk med at have det hele for os selv. Virkelig heldigt!

Den næste mulige shelter, vi gratis kunne have sovet ved, lå nemlig 10 km længere væk. Det er jeg ikke sikker på min udmattede krop havde været helt så sammenarbejdsvillig omkring. Men skønt at man har lov at være lidt heldig engang imellem.

Vores aften og overnatning var ellers virkelig herlig. En skøn datenight med massere af plads til snak, grin og tid til bare at være. Lige hvad jeg havde brug for. Vi kastede os også ud i at lave et bål, som kom til at sætte rammerne for aftens hygge og anledning til en del underholdning. Det kan du læse mere om i mit indlæg her, hvis du har lyst.


På trods af at det var en tumult start ved ankomsten til Snekkersten, så var det alt i alt en skøn oplevelse. Der var tag over hovedet, gode forhold til at lave bål uden at risikere at sætte ild til skoven, et lille primitivt toilet og ikke mindst skønne grønne omgivelser af bøgetræer, som man kan beundre fra soveposen.

Det er helt klart noget, som jeg gerne gør igen. For flere minder som denne tur vil varme om mit hjerte, men bestemt også om min pengepung. Vores overnatning var jo, som sagt helt gratis!9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page