top of page

En overspringshandling på en læsedag..


Årh dem er jeg virkelig gode til. Nærmest en slags verdensmester. Okay overdrivelsen fremmer forståelsen måske, men jeg er i hvert fald god til at lave alt andet end min læsning. I dag var min store overspringshandling at lave fastelavnsboller. Jeg får altid stor glæde af at bage, både fordi det er sjovt, men også fordi jeg elsker at spise kage. Og i dag faldt lysten altså på fastelavnsboller.  Mums.


Tidligere fik jeg dårlig samvittighed, hvis jeg lavede en overspringshandling fremfor at læse. Det har jeg heldigvis ikke længere. Det er nemlig okay at lave noget andet, end det jeg burde. I hvert fald bare en gang imellem. Jeg er tilhænger af, at hvis jeg tænker så meget på fastelavnsboller, så kan jeg lige så godt komme i sving med at lave dem. Jeg får alligevel ikke læst ordentligt før jeg har lavet dem. Mine tanker vil nemlig være et helt andet sted end på pensum .


Jeg har egentlig også fundet ud af, at ved at tillade mig selv at lave noget andet, end jeg burde, bare en gang imellem, så gør det mig både gladere og faktisk også mere effektiv. Det handler bare om at være lidt strategisk og struktureret.  Jeg har i dag kunnet læse imellem bollerne skulle hæve, efterhæve og mens de var i ovnen. Min overspringshandling  endte med at blive en slags belønning for mig for hver gang, at jeg havde læst lidt mere. "Hvis du læser lige lidt mere, så får du kage" - det har rimelig god effekt på mig. Nu sidder jeg og smovser et par fastalavnsboller i mig, imens jeg læser om ørets sygdomme. Hvilket er den allerbedste belønning, jeg kunen give mig selv i dag. Hurra for at det er lykkedes mig i dag at have det lidt sjovt, at have hygget mig, fået stillet den søde tand samtidig med at jeg faktisk har nået det, jeg gerne ville rent læsemæssigt. En slags win-win-situation og en bekræftigelse på, at det kan være okay at give sig selv lov til at lave noget andet.


Om du har haft en overspringshandling eller ej. Spist en fastalavnsboller i dag eller ej, så ønsker jeg dig i hvert fald en glædelig dagen-efter-fastalavn-dag.

 

Hvis du er nysgerrig, så kan du se billedet nedenunder som er slutresulatet af min fastelavnsbolle-bagning. De blev rimelig lækre, og jeg har allerede spist tre af dem. Opskriften er fra Arla , dog har jeg brugt købecreme som en nemmere udvej. God fornøjelse med bagningen, hvis du selv føler dig fristet!



4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page