top of page

Fra brune til sorte lædermøbler!


Sådan endte vores lædermøbler med at se ud efter lidt kærlig pleje. (se før billeder nederst).

Idéen om at kunne farve læder fik jeg, da jeg fandt ovenstående sofa gratis på en "Gratis ting" side på Facebook. Sofaen var godt slidt i farven og træet var blevet gulligt. Ikke i bedste stand, men en lækker model.  Med mit altid store gå-på-mod tænkte jeg; det kan man vel godt  bare liiiiiige fikse.

Jeg startede min søgning på nettet og fandt denne hjemmeside til Læderfarvning, som jeg synes er helt genial. Med både forklarende før og efter billeder, videoer og gode vejledninger, så fik jeg jeg mod på selv at kaste mig ud i et farveskift af læderet.
Lille tip: Indkøbsvogne er glimrende transportmidler til ikke for tunge, men uhandige møbler. Vi har ofte i vores husstand anvendt det, både som på billedet herunder til sofa, men også til en senge og andet. Man  får smil med på vejen og også nogle gloende øjne, men det er en billig løsning til ikke at skulle slæbe sig ihjel.
Da vi fik den bragt hjem, så blev sofaen skilt ad, således alle læderstykkerne kunne renses med læderrens, og derefter blive malet med læderfarve. (Vi valgte den sorte læderfarve). Til sidst sprayes alle læderoverflade med en seglende lak, vi valgte følgende matte lak.

Træet fik vi slebet ned med en trekantsliber (det kan man ofte låne sig til), og derefter valgte vi at give træet en sæbebehandling for at  ligne vores andre møbler. (eksempelvis med dette produkt).

Vi fandt ligeledes nogle lækre stole på DBA, som vi fik for i alt 500 kr. Det smarte ved at renovere møblerne selv er, at man kan få dem til at se helt ens ud. De fik samme omgang læder og træbehandling som sofaen, samt jeg købte noget almindelig sort akrylmaling til Søstrene Grene til at male på "stofstykket" på stolenes bagryg.  Til sidst skulle vi blot samle alle møblerne igen og voilá, så var møblerne så gode som nye.

Tid og pris

Projektet tog cirka en uge pga. forskellige tørretider, og jeg kan lige her give et prisoverslag, hvad det hele har kostet:


Sofa 0 kr 2 stole 500 kr Læderrens 59 kr Lædermaling 599 kr Mat lak 49 kr Sort acryl 20 kr Sæbebehandling 120 kr


I ALT 1.447 kr


Pensler, sikkerhedsudstyr og slibeværktøj havde vi i forvejen fra andre projekter og regnes derfor ikke med.


Det kræver arbejde at skulle renovere sine møbler selv, men jeg synes helt klart, at det har været det hele værd. Jeg er mega stolt over dem og bliver glad hver gang jeg ser dem. Yderligere har det også vist sig at være en del billigere end hvis man skulle købe sådan et sæt fra ny.

Jeg håber, at mit lille indlæg her kan give inspiration og mod på at springe ud i at renovere dine egne møbler. I er meget velkomne til at skrive tips, spørgsmål og egne erfaringer fra projekter du har haft i kommentarfelte


Husk at anvende rette sikkerhedsudstyr ved brug af maskiner. Ved slibning af træ bør maske, briller og høreværn anvendes. Brug eventuelt

en støvsuger og åbne vinduerne til at slippe af med noget af støvet i luften. Man har kun et sæt lunger, øjne og ører - dem skal vi passe på!


Møblerne fra før vi startede med projektet så sådan her ud.


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page