top of page

Gode oplevelser på dårlige dage ...


Jeg har i mange år troet, at gode oplevelser lader sig komme helt af sig selv. Når tilfældigheder lod sig ramme kunne jeg beriges med endnu en god oplevelse til mindekassen. Jeg har ofte siddet ventende og håbende på at tilfældigheder ville komme min vej til gode. Det er ikke forkert at tilfældigheder kan spille ind, men det er gået op for mig, hvor stor indflydelse man selv kan have på at skabe gode oplevelser.

Gode oplevelser for mig kommer særligt nemt i mine gode perioder, hvor jeg glædeligt laver aftaler med veninder, rejser ud i verden eller på anden vis er initiativrig. De slags dage eller perioder har i sig selv også selvforstærkende virkning. Jeg bliver gladere for hver god oplevelse, som derved giver mig lyst til at skabe nye minder af den slags. Men jeg har ikke altid gode dage. Det tror jeg er fysisk umuligt. Jeg er dog overbevist om, at man altid kan gøre en ellers dårlig dag bedre. Jeg skal være bedre til at lave gode oplevelser selv på de slags dage. Gode oplevelser bør ikke kun høre gode dage til.

Jeg kan godt lide idéen om at tage sagen i egen hånd og ikke lade sig sidde og vente. Når jeg har en af de dage hvor vejret er gråt eller en af mine nærmeste er i dårligt humør, der er det særligt vigtigt at jeg øver mig. Øvelse i egenomsorg og i at være min egen lykkes smed. Den gode oplevelse behøver ikke at tage lang tid eller være særlig fancy. Bare en lille ting, som kan få mig til at smile. Det har ikke faldet mig nemt i starten, hvad der kunne give mig en bedre dag. Men efter at have brugt krudt på at tænke og udforske mig selv, så er jeg blevet en del klogere, hvor simpelt det egentlig kan være. En tur i det kolde vand og efterfølgende sauna har vist at have rigtig god effekt på mit humør. Jeg tager i hvert fald altid fra vores vinterbaderforening med et smil og med en god oplevelse rigere. Noget så simpelt som et koldt gys kan åbenbart give positiv udslag i mange timer efterfølgende. En anden ting, der gør mig glad i låget, er at skråle i vores lejlighed til noget af min yndlingsmusik. For tiden er det Billie Eilish mine naboer beriges med. Det lyder ikke altid kønt, men det er virkelig effektivt at danse fjollet rundt til gode sange.Utroligt at der egentlig ikke skal mere til.

Jeg har i mange år ikke været god nok til at kunne skabe gode oplevelser på egen vis og særligt ikke på "mine selvudnævnte dårlige dage" . Men efter lidt øvelse synes jeg, at jeg har færrere dårligere dage. De små gode tiltag kan gøre verdens til forskel på, hvor god min dag føles. Det er for mig et tegn på, at jeg skal fortsætte min prioritering af små gode oplevelser på ellers tunge dage. Den lille ændring har nemlig gjort, at jeg de fleste aftner kan lægge mig til at sove med et smil på læben og en følelse af, at det alligevel har været en skøn dag.


 

Hvad kunne en god oplevelse være for dig på en ellers dårlig dag?  Og er det en du kan skabe helt selv? Jeg syntes, at det spørgsmål har været svært at svare på. Hvis du har det lige sådan, så er det måske netop vigtigt at få tænkt over det. Alle fortjener gode oplevelser - man kan lige så godt forsøge at skabe dem selv.

Jeg ønsker dig i hvert fald en skøn og forhåbentlig oplevelsesfyldt dag med knus og kram herfra.

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page