top of page

Hvad ikke nås i dag, kan nås i morgen.

Opdateret: 5. feb. 2021


Det har jeg skullet øve mig på at acceptere. Jeg vil nemlig gerne det hele, og helst på samme tid. Med to arme, to ben og 24 timer i døgnet gør det det nær umuligt at klare det hele. I hvert fald når jeg har så mange ideer, hobbyer, projekter og ambitioner, som jeg nu engang har.

Jeg har altid presset mig selv hårdt og haft mange bolde i luften. Jeg kan godt lide det sådan, så længe jeg kan holde styr på alle elementerne. Det er dog gået galt indtil flere gange, og jeg ender med at blive overvældet og stresset af det hele. Særligt på bacheloren endte jeg med at få alt, alt for mange ting at se til. Jeg havde en følelse af, at jeg aldrig nåede at lave noget, fordi jeg slet ikke kom i mål med alle mine planer i dagligdagen.

Det fik mig til at starte med at lave en "Bullet Journal". Det er meget populært i USA og har vel egentlig også været det herhjemme i nogle år efterhånden. Kort fortalt til dem, så ikke har stiftet bekendtskab med sådan en; så er det egentlig bare en egen opbygget kalender med et fancy navn. Det smarte ved den er, at man selv kan indrette den efter ens behov. Jeg havde særligt behov for at få skrevet mine gøremål op for hver dag og for den kommende uge. Og godt jeg fik gjort det! Det gjorde mig nemlig opmærksom på hvilke urimelige krav, jeg satte for mig selv på daglig basis. Jeg kunne flere dage have over 10 punkter, som jeg bare liiiige skulle klare. Klart jeg følte, at jeg aldrig nåede noget. Jeg havde jo kun fokus på, hvad jeg ikke havde nået, fremfor alt det jeg havde nået.

Det er jeg heldigvis blevet bedre til at have fokus på - altså de ting jeg når.  Jeg har forsøgt at få skruet lidt ned for de daglige ambitioner, således jeg ikke skal blive så overvældet. I starten var det svært at vælge ud, men nu er det nemmere at få prioriteret de rigtige ting. Det er endda blevet så nemt, at jeg nu her 2 år efter ikke har behov for at bruge bogen mere. Nu bruger jeg den bare for hyggens skyld, og fordi jeg synes, det er sjovt. Det er dejligt, at man ved hjælp af nogle værktøjer kan komme på rette kurs igen. Det har i hvert fald fået mig til at indse en af mine tidligere dårlige vaner - for mange ambitioner. Jeg har stadig mange ambitioner, men de er mere realistiske og kontrollerede. Det gør også, at jeg med glæde kan fortælle mig selv hver dag:

Jeg når hvad jeg når i dag, resten kan og bør vente til en anden dag.

Må du få en skøn dag fyldt med overskud og godt humør! Knus og kram herfra


 

Herunder kommer lidt billeder fra min egen første Bullet Journal. Der kan man se, at jeg forsøger at få en masse punkter ind hver dag. Punkter som jeg tidligere bare havde i hovedet, som en mental to-do-liste. Det smarte er, at jeg ikke kan lave flere planer for mig selv, end at jeg laver af plads i felter.

Der er også et eksempel på, hvordan jeg bruger bogen til at stresse af med lidt tegninger. Det skal dog lige siges, at det har jeg ikke altid tid til - og de bliver heller ikke altid pæne! Hæhæ. Men pyt. Bogen er jo også bare for min egen skyld.11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page