top of page

Kan man lappe et cykeldæk selv?


Ja, det kan man da! Alt kan læres. 


Jeg elsker at være handy. Det er endda blevet lidt af en hobby at gå og smårenovere.  Jeg synes, det er sjovt at udfordre mig selv håndværksmæssigt, og det hjælper nok også at have en god portion gå-på-mod med sig. Det har jeg massere af, så det er bare at springe ud i nye ting. Og det nyeste projekt er altså blevet at lege cykelsmed i gården på egne cykler.


Det kun koster 50 kr for en lapning og 135 kr for ny slange hos cykelhandleren, så hvorfor ikke bare få dem til det, tænker I  måske. Dertil er svaret, at det er ikke økonomien, der er motivationen, men snarere at det er sjovt at kunne selv. Så hvorfor ikke lige så godt prøve? Det værste der kan ske er, at det ikke lykkes, og vi alligevel må tage til cykelhandleren. Det skal ikke tages som et nederlag, men snarere bør man give sig selv et klap på skulderen for at forsøge. Positivitet kommer man længst med.


Det er indtil nu blevet til 2 forsøg på lapninger og skift af 3 slanger. Vi er blevet hurtigere for hver gang, men efter hvert forsøg blev dækket ved med at tabe luft til vores store forundring. I tredje forsøg viste det sig, at vi ikke havde været helt grundige nok til at få fjernet stenene i dækket, inden vi sat det på igen. Når sten og glasskår stadig sidder i dækket, så punkterer dækket igen lige så hurtigt, som man cykler på den. Det giver jo egentlig god mening. Det er bare lidt sværere at få øje på nogle gange, når man er helt ny til noget. Men grundighed svarer sig, og manden fik identificeret synderen (altså stenen) og nu holder dækket luft. Hurra!


En lapning/skift af slange bør kunne klares på cirka 5 minutter, siger de på YouTube. Indtil nu har det som det hurtigste taget os 15 minutter, så der er lang vej igen. Øvelse gør dog mester og snart, så kan vi nok også gøre det endnu hurtigere. Nogle gange er det bare med at kaste sig ud i tingene. Særligt med youtube i baghånden er det blevet meget nemmere at være handy. Der er meget hjælp at hente!

Jeg ved, at dette indlæg er med fare for at gå imod janteloven, og måske også et indlæg med tendens til ananas i egen juice. Men egentlig burde det være okay at ytre sin begejstring og stolthed over en bedrift, som man har opnået. Mit håb med indlægget er måske give andre mod på at kaste sig ud i noget nyt og udfordrende.

Du kan, hvad du vil - om det så er at lappe cykler eller noget andet. Kun din egen tiltro til dig selv kan stoppe dig i forsøget!
5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page