top of page

Kan vi lige blive enige om en ting?!

Opdateret: 5. feb. 2021


Man kan altså ikke vinterbade forkert...


Flere gange hvor jeg har været ude at bade har jeg mødt andre søde og glade vinterbadere. Det bliver tit til mange snakke om vandtemperaturer, vejret og andet baderelateret.Det er altid så hyggeligt. Desværre møder jeg også mange "selvudnævnte nybegyndere", som ytrer sig: "Jeg er jo bare nybegynder, så derfor gør jeg det nok ikke rigtigt. Vi startede først i dette år, men vi kommer da i."


Og det har gået mig på sinde længe. For man kan altså ikke vinterbade forkert. Det forsøger jeg også altid at fortælle dem, der måtte komme med sådan en sætning. Der er ingen grund til at tale sig selv ned på den måde, at man gør noget "forkert". Det er en skam og ganske synd. Nogle elsker at kigge på vandet, nogle elsker at hoppe halvt i, andre hopper helt i, hvor andre endda kan være i vandet i længere tid og af flere omgange. Det handler om at hoppe i vandet for sin egen skyld. Fordi det gør en glad. Og hvis ikke man bliver glad af vinterbadning, så er det altså okay at lade være. Det er man ikke mindre sej af. Og det er altså ikke en konkurrence om, hvem der er vildest eller vinterbader "korrekt". Pyt med hvad andre gør! Gør, hvad der gør DIG glad! Når det er sagt, så vil jeg til sige til dem, der kunne finde på at kalde sig selv for en nybegynder til vinterbadning, at alle vinterbadere har haft deres første dyp på et tidspunkt. De fleste vil måske endda have haft svært ved det kolde vand de første mange gange, de tog turen i vandet. Måske det har været nemt for dem lige siden, måske det stadig kræver overtalelse, selvom de har gjort det mange gange før. Alle er forskellige. Og der er ingen grund til at skamme sig over at være startet på noget nyt og frygte at gøre det "forkert".

Hvorfor er det blevet så almindeligt at tale sig selv ned på den måde? Jeg synes det er synd. Og den form for selvhad gælder desværre i alt for mange sammenhænge. På job, familiefronten, ved hobbyer, hus, have, venner og you name it. Der er altid nogen, der måske gør det lidt vildere, sejere eller i nogens øjne "bedre". Men det er ikke det samme som, at du gør det dårligt eller forkert. Det bør altså ikke være det, det handler om! Jeg tror ikke, at det er sundt at sammenligne sig med andre på den måde - det eneste resultat bliver, at man kan gøre sig selv unødigt ked af det. Og med hensyn til vinterbadningen der, så vil jeg lige pointere følgende:


Du er mega sej lige gyldigt om

  • du holder mest af at kigge på vandet uden at være hoppet i det

  • du har hoppet hurtigt i

  • har taget en lang dukkert.

  • har hoppet i for første gang

  • eller har tur nr 100.

Kan vi ikke lige minde hinanden om det? En smule mere egenkærlighed og klap på skulderen over vores egne præstationer og bedrifter. Store som små. Om end de små kan synes ubetydelige sammenlignet med andre. Men intet er for småt til at kunne fejres. Og kan vi så lige afslutningsvis alle blive enige om, at man da ikke kan vinterbade forkert?!123 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page