top of page

Lang tids stilhed og manglende overskud...


Jeg har været stille herinde længe. Og det er der egentlig en god grund til. Jeg har nemlig været helt udkørt fra forårets  mange strabadser.

Foruden et hårdt semester, som jeg egentlig altid synes, at lægestudiet byder på, så har foråret budt på mange omvæltninger. Coronanedlukningen  har i den grad sat sine spor i mig. Det betød nemlig ændringer i undervisningsformen, i måden at gå til eksamen på, men også en ændring i min trygge og velkendte hverdag. Jeg er på mange måder en kontrol-freak og er sjældent god til ændringer. Jeg holder meget af struktur og planlægning, så ændringer af en sådan slags som Corona-krisen har budt, har været udfordrende og rimelig overvældende.

Yderligere har vi i hustanden også i forået kaster os ud i et andet projekt. Vi besluttede at følge drømmen om at komme tættere på natur, drømmen om at have egen græs mellem tæerne og massere af plads at boltre os på. Drømmen om et hus!

Og sådan et projekt har krævet en hel del energi fra min side. Vi fandt hurtigt vores drømmehus. Næppe havde vi dog forudset hvor megen udfordringer og tumult der i husstanden kunne komme over at skulle tale med ejendomsmæglere, forhandle priser, tale med advokater og des lige. Der er meget at se til, når man står midt i køb af ny bolig og salg af nuværende bolig.

Særlig når man som mig lider af enorm rengøringsvandvid og perfektionisme, så bliver man i den grad sat på prøve ved salg af sin egen lejlighed. Når man sælger sin ejendom tages der officielle billeder samt der bliver afholdt fremvisninger og åbent hus arrangementer.  At sådanne begivenheder skulle komme til at trække så meget energi af mig, havde jeg aldrig skænket en tanke førhen, men det har jeg måtte sande, da jeg selv stod midt i hele salgsprocessen.

Jeg havde et stort ønske om at lejligheden skulle fremstå fra sin pæneste side, så foruden de mange timer på rengøringer, så følte jeg mig også nødsaget til at få lavet de sidste renoveringsprojekter færdige. Og således fik jeg skabt et kæmpe pres. Både mentalt og fysisk at få alle ting til at gå op i en højere enhed med studie, utallige rengøringstimer, renoveringsprojekter samt alle de bekymringer for familes, venners og min egen sundhed i Corona-situationen. Det lykkedes mig at hænge i over foråret, men jeg har måttet betale prisen på energikontoen over sommeren.


Jeg har igen mishandlet mit helbred, fordi jeg gerne ville det hele. Hvad jeg ellers havde lovet mig at skulle holde op med. Det er et slags tilbageskridt, men alligevel også fremskridt. Jeg fortryder nemlig ikke mine prioriteringer over foråret, selvom jeg nu på den anden side kender prisen på mine handlinger og valg. Man skal ikke fortryde, men i stedet lade sig blive klogere. Jeg har stadig meget at lære, når det gælder at passe på mig selv. Min måde at håndtere presset på i foråret har i den grad plads til forbedring. Dette forår har været endnu en lektion i, hvordan min krop og sind reagerer på pressede situationer, og hvorfor det er så nødvendigt, at jeg skal passe bedre på mig selv. Jeg er klogere til næste gang, at jeg står i ligenende pressede situationer. Og heldigvis står jeg tilbage med en kæmpe glæde over at have klaret mig igennem sidste semester med alle eksamener bestået, og et hus jeg kun har turdet drømme om. Det betyder, at det har været de mange tårer, frustrationer og restituerende timer værd. Omend jeg håber, at jeg næste gang kan passe bedre på mig selv, så kan jeg sige:

Jeg er stadig stolt af mig selv, og nøj hvor jeg glæder mig til at få udleveret nøglerne til det nye hus! 

Efter en sommeren med en masse egenomsorg og fokus på at få ladet batterierne op igen, så glæder jeg mig til et nyt semester. En opstart af hverdag igen, hvor jeg igen at kan dele ud af mine mange skønne naturoplevelser med jer. For det har jeg bestemt savnet.

 

Tak, hvis I stadig læser med selv efter al den tids stilhed! Jeg håber, at I har haft en dejlig sommerferie og ligeledes ser frem til andel halvdel af år 2020. Skriv gerne en kommentar, hvad I har brugt jeres sommerferie på eller hvordan det er gået jer igennem dette hektiske corona-forår. Det vil glæde mig at læse jeres inputs. <3 

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page