top of page

Når et bål er bedre end fjernsyn


Jeg har aldrig lavet et bål før, men det viser sig at være rimelig nemt, og der findes utallige guides på nettet, som kan hjælpe en godt igang! Jeg er helt nybegynder i at lave bål, hvorfor jeg heller ikke i dette indlæg kommer til at gøre mig klog på, hvordan det bedst og nemmest gøres.


Dette indlæg handler nemlig ikke om how-to-do, men mere om fascinationen og min begejstring for de hyggelige rammer, som et lejrbål kan skabe. For det kan det virkelig. Jeg havde på vores tur både medbragt bøger og kortspil, for at vi ikke skulle komme til at kede os. Vi endte dog med at bruge hele aftnen på at snakke ved og kigge på bålet. Det gik op for mig, da jeg sad ved bålet, at der egentlig ikke skal mere til for at hygge sig. Hvis vi hjemme sidder og ser fjernesyn i så mange timer, som jeg den aften kiggede på bålet, så bliver jeg skør og træt i hovedet. Jeg bilder mig selv ind, at det er afslappende at se fjernsyn, men det er sjældent den følelse, jeg sidder tilbage med efter at have gloet på den firkantede kasse. Jeg plejer at være helt udkørt i hovedet.

Min aften ved bålet gav ikke anledning til et træt hoved - nærmest tværtimod. Og på trods af en forestilling om at et båls flammer kan virke for ensformigt, så kedede jeg mig ikke på et eneste tidspunkt. De skiftende orange og gule farver, som danser henover træet var både medrivende, betagende og på mange måder utroligt smukke. Og foruden det flotte syn, så var det også en dejlig varmekilde på en kølig dansk forårsaften.


Jeg begynder at forstå, hvorfor så mange taler om, at det er enormt givende og befriende at være udenfor i naturen. For hver gang jeg har begivet mig udenfor, så har jeg fået gode oplevelser og minder med hjem. Vores forsøg på nye færdigheder i naturen kan til tider virke som en mundfuld. Vi er på en slags udebane. Vi er stadig nybegyndere, men med et gode humør og masse vilje, så er jeg overbevist om, at alt kan læres. Og hvis jeg kan, så er jeg overbevist om, at du også kan, hvis du vil!

Det lykkedes os i hvert fald at få lavet et hyggeligt bål, om end det nok ikke var det flotteste og måske heller ikke helt rigtigt bygget op. Men herre gud - det er nu engang heller ikke det, der har betydning!

 

Har du erfaringer med at lave bål - måske endda tips og tricks? Måske nogle gode minder omkring et bål? Jeg hører meget gerne alle jeres historier og tips nede i kommentarfeltet.


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page