top of page

Normale ting i unormale tider.


Intet er som det plejer for tiden. Det giver god mening, at vi alle skal holde os hjemme for at undgå at smitte hinanden. For det kan virkelig gøre en forskel! Dog kan jeg mærke, at jeg har brug for at holde fast i nogle rutiner og dagligdagsting - for ellers bliver jeg helt skør.

Derfor forsøger jeg mig at gøre de fleste ting, præcis som jeg plejer. Selvfølelig i overensstemmelse med de påbud og opfordringer, som sundhedsstyrrelsen og regeringen giver.  Derfor understreger jeg også lige, at det er de flest mulige ting, som jeg forsøger at holde fast i. Mange ting må skæres væk for at mindske smitten. Det gør nemlig en kæmpe forskel for sundhedsvæsnet.

Hvordan vi bevarer rutiner og hverdagen herhjemme

At skulle holde fast i dagligdagen og normale tilstande er lidt udfordrende, idet vi som så mange andre danskere skal holde os indendøre. Dog skal småting have sin ret for at definere hverdagen som vanligt. Det er der mange måder at gøre på, men her er hvordan jeg personligt har gjort mig tanker om bevarelse af hverdagen hjemme hos os.


Madvaner

Vi har en fast tradition her i hjemmet om at lave pizza hver fredag aften. Den tradition ser jeg ingen grund til at lave om på. Vi har også på matrikelent lavet morgenboller hver lørdag morgen, så længe jeg kan huske. Det har vi selvfølgelig også gjort her til morgen.  Morgenmaden er den samme, frokosten den samme og aftensmaden kører efter ugentlig madplan - præcis lige som vi plejer. Mine rutiner i daglidagen er i stor grad opbygget op omkring mad. Jeg er lidt af et madøre og måltiderne er for mig med til at skabe tryghed og følelse af normale tilstande. Heldigvis er det nemt at fastholde disse ligesom jeg plejer, så det gør jeg glædeligt!


Læsetider

Jeg forsøger også at holde fast i min dagsrutine mht. læsemønstre, pauser og des lige på trods af at manden nu arbejder hjemmefra. Der kunne hurtigt gå hygge i den med massere af fælles pauser og snak. Men så får vi bare ikke lavet noget, så det går jo ikke. Vi har i de første dage her formået at være ret effektive både skole og arbejdsmæssigt. Det er egentlig ret fedt, at det kan lykkes at opretholde nogenlunde samme arbejdsindsats som tidligere trods det ekstra besvær. I og med vi arbejder hjemme fra så kræver det, at vi blive vores egne gode chefer mht. arbejdstider og diciplin. Manden holder arbejdstiderne som han plejer, og det samme gør jeg - altså jeg stopper med at arbejde tidligere og har langt flere pauser, end han har. Sådan arbejder man jo så forskelligt. Og det skulle jo gerne være som det plejer.


Hverdag, fritid og weekend

Når man er hjemme i så mange timer sammen, så kan det være svært at skelne mellem fritid og arbejdstid. Det bliver lidt flydende for mig og kræver diciplin, som aldrig før. Jeg kan godt lide struktur og orden, så nu hvor ydre rammer ikke kan definere det for mig (læs: mandens arbejde og min undervisning), så må jeg skabe dem selv. Jeg har nemlig brug for at mærke forskel på hverdag, fritid og weekend, selvom vi skal være så meget hjemme  som muligt det næste lange stykke tid. Den måde det kan fungere nemmest for mig er ved at fjerne computere, bøger og alt vores andet arbejds gøgl fra vores spisebord. Det skal pakkes langt væk efter hver fyraften, gerne mere strigent end i normale tider. Overdrivelsen fremmer forståelsen - og det vil gavne min hjerne til at forstå at nu er det altså arbejdstid, når bøgerne lægges frem og fyraften, når de pakkes væk igen.


Tøjskifte

Manden skifter tøj, som var han på arbejde og skifter igen til fritidstøj, når fyraften er kommet. Det er sgu egentlig meget smart og jeg tror, at jeg vil gøre ham kunsten efter i næste uge. Af med komfortable nattøj, på med hverdagstøj og så kan afslapningstøjet komme på om aftnen. Det kan virke som en masse fjollede tøjskift, men hvis det kan gavne og give struktur, så herre gud at det kan virke lidt fjollet - alle kneb gælder!

Jeg er ret fortrøstningsfuld hvad angår at være herhjemme den næste lange stykke tid. Det kræver måske mere deciplin end ellers, men det skader heller ikke at blive mere bevidst om mine arbejdsmønstre. Det er med at få det bedste ud af situationen og gøre vores til, at vi som land kan komme igennem denne krise bedst muligt.


 

Alt skal nok gå! Må du have endnu en skøn dag, trods de unormale tider :-)

Forsøger du også at holde fast i din hverdag på så mange punkter som muligt, eller hvordan gør I hjemme hos jer? Fortæl gerne i kommentarer hvordan I gør, eller hvis du har idéer til hvordan jeg kunne gøre det nemmere herhjemme hos os. :-) 

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page