top of page

Surdejs-trend og en masse kiggen i ovnen...


Så skete det. Vi er ligeledes kommet med på surdejs-trenden herhjemme hos hos. Vi er ellers ikke de mest trendy typer, men nu hvor vi er så glade for at bage og "gøgle" i det hele taget, så tænkte vi begge; hvorfor ikke også kaste sig ud i det.


I starten var jeg egentlig ret skeptisk, at skulle gå og "passe" en dej tænkte jeg ville blive en umulig opgave. Jeg magtede ikke rigtig opgaven, men manden ville gerne give det endnu et forsøg i denne corona-tid. Og det så jeg ingen grund til at stoppe ham i. Han har tidligere forsøgt sig med at holde surdej, men det har ikke rigtig været lykkedes så godt. Hverdagen gør, at vi nemt glemmer dejen, der står i skabet. Men denne gang lykkedes det altså for ham at få overstået de første tre svære uger med pasning af dejen. Så nu kører det meget nemmere! Og nu har jeg ligeledes ladig mig friste af at forfine bagningerne af både brød, boller og rugbrød lavet på surdej. Og gud hvor jeg hygger mig egentlig med det.


Jeg er typen der jubler af at se dejen hæve og typen der glædeligt kigger i ovnen for at holde øje med udviklingen. Lad os bare kalde det den skøre bagetype. Sådan har det egentlig altid været, men det ekskaleres dog i nogen grad med surdejsbrødsbageriet grundet den lange hævetid og min gentagende fascination af at det faktisk virker. Brødet bliver faktisk luftigt, lækkert og spiseligt.

Det siges, at når man først er begyndt på surdej, så er det svært at gå tilbage til almindelig gærdej igen. Den kan jeg egentlig godt være med på.

Jeg tror ikke det er slut med gærdejen, men omvendt er surdejen også kommet til husstanden for at blive. Det er lækkert og billigt at lave brødet selv, og så skal stoltheden ved egen produktion heller ikke undervurderes. Jeg er pavestolt, når det lykkes. Og jeg synes at brødet smager 100 gange bedre, når man selv har knoklet for resultatet. Knokleri har igen betalt sig.


 

Har du også kastet dig ud i surdejs-trenden eller en anden trend i løbet af denne corona-tid? Har du gode for til brødbagning, erfaringer fra husholdning eller andet? Jeg hører meget gerne jeres erfaringer og historier i kommentarfeltet! 

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page