top of page

Vinterbadning.. Du er da skrupskør kvinde!


Sådan tænker jeg hver gang, jeg er på vej ned i det iskolde vand  i Nordhavn. Og de fleste veninder og venner jeg har tænker nok ofte det samme, når jeg siger, jeg er begyndt at  være vinterbader. Mange har  udbrudt  "Du er da ikke rigtig klog" , "Vandet må da være iskoldt!" eller "Godt det ikke er mig, der skal i vandet på denne årstid".

Jeg har også været sådan en koldt-vands-hader, nærmest i alle mine år. I sommers kunne jeg knapt nok komme i vandet, når det var 18 grader. Og jeg hader stadig at komme fra den varme bruser i svømmehallen og direkte til sportsbassinet. Hvordan i himlens navn kan man så ende som Vinterbader? Det havde også været helt urealistisk for mig, hvis ikke saunaen, som er kun 2 meter fra vandet, var der til at varme mig op lige bagefter. Det er simpelthen noget af det bedste i verden at komme fra det iskolde vand til en varm sauna. At kunne mærke  det kolde vand fordampe fra ens hud, alt imens jeg nyder udsigten fra vores sauna panoramavinduer. Lige dér føler jeg mig i live og fyldt af lykke. Min krop smider om sig med glædessignalstoffer (fagsprog kaldet; endorfiner). En belønning, som gør at jeg altid går smilende derfra og er glad resten af dagen både i krop og sjæl.

Jeg er ikke vinterbader for at imponere andre,  prøve at være sej eller bare for at være anderledes. Jeg havde hørt, at man ville få den skønneste følelse i kroppen, blive gladere men også få en sundere krop. Og hvem kunne ikke godt tænke sig det?

Jeg har ikke fortrudt en eneste gang, jeg har taget mig modet og gået i det kolde vand. Hver gang jeg har vinterbadet, kan jeg mærke, at jeg har gjort noget godt for mig selv. Også selvom at jeg altid daovervejer på vej ned i det kolde vand, om jeg er blevet skrupskør!


 

OBS! Bad aldrig alene i det kolde vand, da kroppen kan gå i chok. Hvis du vil prøve at vinterbade, så prøv det med nogen, som har prøvet det før, spørg til råds i din lokale vinterbaderklub eller som mininum have nogle med, som vil kunne hjælpe dig. 

47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page