top of page

Vinterbadning som gravid


Jeg har været glad vinterbader gennem et par år. Jeg elsker den kolde følelse mod huden. Varmen der spreder sig, når jeg rejser mig fra vandet. Ved vinterbadning finder jeg min ro, men hvad gør man egentlig, når man er blevet gravid?


Jeg ved der er delte holdninger på emnet. Mig bekendt er der ingen studier på nuværende tidspunkt, der kan guide til det "rigtige" at gøre. Vi er overladt til sund fornuft og mavefornemmelse som gravide vinterbadere.


Jeg har besluttet IKKE at vinterbade denne vinter, her skal du høre hvorfor.
Mit ønske om at blive mor har været stort i mange år. Flere års fertilitetsforløb, som du kan læse mere om her, hvis du ønsker.

Den lange rejse til graviditet har gjort mig ekstra forsigtig. Jeg forsøger ikke at være hysterisk, men jeg tager mine forholdsregler med mange ting.

Heriblandt vinterbadning.


Jeg har spurgt flere af de læger, som har været med i mit behandlingsforløb, om hvorvidt jeg kan vinterbade under behandling og som gravid. Deres svar har været, at de desværre ikke kendte til studier, der kunne give mig svar. De sagde, at jeg skulle gøre som jeg selv syntes. Flere af dem tilføjede at de dog ville fraråde at bruge sauna.


Deres tøven og manglende forskning har gjort, at jeg af forsigtighed har valgt ikke at vinterbade.

Jeg tør ikke løbe risikoen og fortæller mig selv, at der er tale om en enkelt sæson. Og tiden nok skal flyve afsted alligevel. Og tiden er faktisk fløjet afsted indtil nu!


Jeg savner min ro ved vandet. Jeg savner den afslappende effekt på min krop, men jeg er taknemmelig for at det endelig kunne lykkes at blive gravid. Men med mit dilemma om at være gravid vinterbader er jeg allerede blevet introduceret til den evige ambivalens, som moderskabet siges at byde på. En sund forberedelse på, at jeg er ved at skabe et lille væsen, som jeg mange gange fremover vil prioritere højere end mig selv. En stor kærlighed er allerede vokset sig frem kan jeg mærke.Til dig der står i samme dilemma som gravid - skal/skal ikke vinterbade vil jeg sige: gør hvad DU føler bedst. Spørg lægen til råds og hvil i din egen beslutning.


Jeg har hørt gravide som har vinterbadet og fået sunde og raske børn. Jeg har hørt gravide, der som mig har afstået fra at bade. Vi er alle forskellige, og det er plads til os alle!_________________________________________________________________________________


Fortæl gerne i kommentarerne hvad DU tænker om vinterbadning som gravid. Ville du bade alligevel? Vil du hellere vente til næste sæson? Så kan vi få glæde af hinandens tanker og oplevelser.

220 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page