top of page

Vinterferie for en lægestuderende..... skal man kigge længe efter. Sådan er det nok også for mange andre studerende på landets universiteteter. Men det betyder ikke, at man ikke kan tage sig tid til lidt ferie.

At være studerende er et fuldtidsjob. Til forskel for et alment fuldtidsjob på 37 timer, så bliver man aldrig rigtig færdig med sit arbejde. Det kan være svært at lægge bøgerne fra sig. Jeg har aldrig rigtig fri. Fri er noget jeg tager mig. En dårlig samvittighed har derfor også været en fast følgesvend gennem de sidste 4 år på mit studie. Jeg kan altid lære mere, læse mere, knokle hårdere. Derfor er det vigtigt for mig at forsøge at sætte grænser. Sige fra overfor mine egne høje forventninger og tillade mig selv lidt ferie en gang imellem. Ellers går jeg helt kold i hverdagen og studiet - det er sket før.

Der er mange i Danmark, som holder vinterferie i uge 7. Mange dedikerer ferieugen til  at suse ned ad skibakker i fuld fart. Sådan ser min kommende uge dog ikke ud. Jeg har et par obligatoriske undervisningsdage og er nødt til at følge med i læseplanen. Det er dog ikke det samme, som at jeg ikke kan have mig en lille uofficiel vinterferie. Den selvvalgte ferietid vil jeg udnytte med lidt ekstra afslapningsmorgener i nattøj, nogle timer med strikketøjet og lidt mindre læsning end ellers.

Det fede ved at være studerende. Man styrer selv sin tid og kan lave sin egen arbejdsplan. Det er en frihed, som mange mister, når de får et fuldtidsarbejde. En frihed som jeg egentlig holder meget af, når jeg ellers kan finde ud af at styrre min dårlige samvittighed. Jeg er heldigvis blevet bedre til at håndtere den for hvert år, der går. Derfor falder det mig også lidt mere naturligt, at jeg i denne uge tager det lidt mere roligt end ellers. Det har jeg set frem - en lille selvvalgt uofficiel vinterferie.

Om du har vinterferie, holder uofficiel ferie eller afsted i skole/arbejde som vanligt, så vil jeg i hvert fald ønske dig en rigtig god uge.

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page